Startsidan Specialerbjudanden Välkommen Nyheter GHOST sadlar Töltrider Heba Karlslund Kontakt Specialpads Safestyle Ridkläder Köpevillkor Kontakt

Till webshoppen

Välkommen till Soft Saddles på Internet.

Det med sadlar kan ofta vara den vildaste djungel. Och meningar är många. Dock har bomlösa sadlar kommit för att stanna, det är ingen "modefluga" längre. Men bomlösa sadlar är heller inte en koncept som passar alla hästar och ryttare och heller inte en universal koncept som löser dom flesta problem.

Det är lika mycket skillnad på en bomlös/bomfri sadel som på bomsadel - man kan inte jämföra t.ex. en RollsRoyce med ett tveksamt hemmabygge. Utvecklingen går stadigt framåt, dom bomlösa/bomfria sadlar som finns på marknaden idag är  mycket bra och välgjorda och koncepten är också noggrant testade. Med både impression pad och elektroniska mätinstrument.

På sistone har det dock verserat olika teorier på sociala medier, bland annat att det skulle vara skadligt att rida med enbart bomlöst.

Den svartbruna hästen hade precis när kortet var taget fyllt 18 år och gått med bomlös sadel som enda sadel i 8 år.
Till henne har vi idag en Töltrider Heba.

Fuxen hade precis fyllt 20 år när kortet blev taget och gått med bomlös sadel som enda sadel i 5 år. Detta lilla stoet (1.36 cm i mankhöjd) har dessutom en verkligen superkort rygg. Till henne har vi alltid haft en Sensation Ride.

Båda hästarnas rygg är i perfekt skick, dom har aldrig varit halta eller haft problem med varken sina leder eller hovar - och dom gås regelbundet igenom av diplomerad equiterapeut. Ryttaren är heller ingen lättviktare direkt....

I vårt sortiment har vi ett brett urval av flexibla och bomfria sadlar:

* 100% bomfria GHOST sadlar
* 100% bomfria CAVALLIN sadlar
* 100% bomfria Töltrider Heba sadlar
* 100% bomfria Karlslund Kontakt 2

När det gäller att hitta en sadel till Islandshästar är detta nästan en kapitel för sig.  Dels för att Islandshästar är relativt små och skall bära vuxna ryttare och dels för att dessa förträffliga små hästar har kort rygg, är ofta överbyggda och har en nästan obefintlig manke. 

En ekvation som också är rätt svår att lösa = att få en ryttare med mer än 42 i ridbyxor att klämma ner sig i 16,5-17" sadlar (för mer plats är det ofta inte på en kort Islandshästrygg).

Och att sadlar glider fram på Islandshästar är snarare regel än undantag. GHOST och Cavallin  sadlarna har överträffat alla våra förväntningar: otroligt sköna att rida i, speciellt GHOST och Cavallin som har en otroligt smal midja - och dom ligger still utan att glida.

Vår affärsidé är att du tillsammans med din häst skall få en möjlighet att prova våra sadlar på bästa sätt och hitta en som passar just dig och din häst.

Du har följande valmöjligheter:

* du kan få 3 dagars öppet köp på din sadel, detta gäller bara svarta sadlar, sadelmodeller som inte är beställningsvara eller specialbeställningar och sadlar som vi säljer på distans.

VIKTIGT: öppet köp på en sadel som säljes online förutsätter att sadeln provrids så som det är meningen att den skall användas. Sadeln får inte plockas isär, på GHOST och Cavallin sadlar är det bara tillåtet att flytta på/justera panelerna.

* Det är inte alltid att vi har demosadlar hemma. För kunder som vill ha mer än 3 dagars öppet köp på en helt ny sadel finns följande möjlighet:

  1. Öppet köp i 1 vecka = vid en ev. retur får kunden tillbaka 80% av köpesumman på sadeln

  2. Öppet köp i 2 veckor = vid en ev. retur får kunden tillbaka 70% av köpesumman på sadeln

  3. Öppet köp i 3 veckor = vid en ev. retur får kunden tillbaka 60% av köpesumman på sadeln

Kunden står för frakten, både fram och tillbaka. 
 


Soft Saddles
www.softsaddles.info       e-m@il

© Copyright; denna hemsida är skyddad av upphovsrättslagen.