Startsidan Specialerbjudanden Välkommen Nyheter GHOST sadlar Karlslund Kontakt Töltrider Heba Specialpads Safestyle Ridkläder Köpevillkor Kontakt

Till webshoppen

Töltrider Heba

NYTT - ny modell av bomlös sadel! Standard knästöd är långa men sadeln kan också beställes med korta knästöd. Båda utgåvor finns hemma. Denna sadel är som en symfoni i mjukhet och anpassningsbarhet - en töltsadel absolut i världsklass. Och med Soft Saddles twistbolster i den är det en upplevelse att rida i.

Har man en gång suttit upp i en Töltrider Heba vill alla andra sadlar kännas obekvämt hårda.

Se video av denna underbara, mjuka sadeln här:

 

Töltrider Heba är en otroligt skön, följsam sadel - och superkort. Här ligger en 17,5" sadel på en Islandshäst med rejält kort rygg.

 

Detta är den nya generation bomlösa sadlar. Skillnaden: panelerna er annorlunda utformade baktill för att metallkanten inte kan slå igenom ned i hästens rygg. Kanalen är ca 8 cm bred, panelerna är mjukt stoppade för på bäst möjligt sätt anpassas till hästens ryggprofil.

Kåpan och sitsen är av mjukt, följsamt läder som ger förträffligt bra grepp i sadeln. Sadeln har öppna stigremsfästen och stigläder kan vara antingen under eller utanpå kåpan.

Bakvalven på sitsen er mycket mindre vinklad (ryttaren sitter inte lika låst här som på den gamla modellen):

Sadeln är designad för att ge stor rörelsefrihet vid manken och har en mjuk och följsam gelstoppning. För ryttaren ger Heba otroligt bra stöd med mjuk stoppning i sitsen och med solida knästöd. Denna kombination gör sadeln en upplevelse att rida i.

Sadeln har även ett litet koppjärn under framvalven som förhindrar att sadeln sjunker ner på manken. Standard vinkel är 90 grader men kan beställas både smalare eller bredare. Denna här bomlösa sadeln är verkligen framtagen till ryttare som vill ha det lilla extra för att få ut maximalt av sin sadel och sin häst!

  Vi har också utvecklat en speciell twistbolster att lägga under sitsen framtill vilket gör att  sadeln får riktigt smal midja.
För vanligtvis är den här typ av sadel rejält breda att sitta i - men med vår twistbolster blir sadeln en dröm att rida i.
Denna twistbolstern passar också till Karlslund Kontakt sadlar, G-boot sadlar, Eques pad m.fl.

Töltrider Heba visar att det är möjligt med innovation trots flera års utveckling!

Stoppning: gel i både paneler och sitsen
Sits storlekar: 17”, 17,5” - andra storlekar går att beställa, leveranstiden är ca 4 veckor
Anläggningsyta mot hästen: 44 cm på en 17" sadel och 45 cm på en 17,5" sadel
Färg: svart, brun, grå/svart - kan fås med vit, röd, grön, rosa, och blå kantband/passpoal
Vikt: 4,8 kg

Sadeln kan fås i svart, brunt och kombination av grått/svart och ljusbrunt/mörkbrunt:

Och då kan man kombinera t.ex. ljus sits & knävulster, vice versa, en helbrun sadel eller
en enfärgad med färgpiping:


Soft Saddles
www.softsaddles.info       e-m@il

© Copyright; denna hemsida är skyddad av upphovsrättslagen