Startsidan Specialerbjudanden Välkommen Nyheter GHOST sadlar Karlslund Kontakt Töltrider Heba Specialpads Safestyle Ridkläder Köpevillkor Kontakt

Till webshoppen

SAFESTYLE säkerhetsstigbyglar


Finns i 2 storlekar: barn & ungdom, 10,5 cm fotplatta och vuxen, 12,5 cm fotplatta.
Tillverkade av polerad rostfri, syrafast stål.


Kan användas både utan och med den avtagbara gummiskänkeln.

Det som ryttare fruktar mest av allt är att bli avkastad (eller trilla av) och bli hängande fast i stigbygeln utan en chans att komma loss. Med Safestyle säkerhetsstigbyglar är chansen för detta så gott som eliminerad.

Man får verkligen kalla kårar när man läser om vad som kan hända. Om ryttarinnan hade SAFESTYLE säkerhetsstigbyglar hade hon klarat sig oskadd.

Ryttare skadad i ridolycka.

En kvinna i 30-årsåldern från Malå vårdas på regionsjukhuset i Umeå efter en ridolycka på fredagen.

På väg tillbaka till ridklubben blev kvinnans häst skrämd av bullret från en traktor. Kvinnan föll ur sadeln men ena foten var kvar i stigbygeln och hon drogs med av den skärrade hästen.

Olyckan observerades av en person som larmade ambulans. Kvinnan, som även blev sparkad, fick skador i ansiktet och näsbenet knäckt. Hon fördes först till sjukstugan i Malå men transporterades därefter med ambulanshelikopter till regionsjukhuset i Umeå skriver Norran.

Publicerad: 2010-03-13


Tack för en härlig sadel och fantastiska stigbyglar som räddat mig senast i fredags när vi gick omkull. Kom undan med brutet nyckelben o stukad fot.

Bästa hälsningar

Lisa Blomdahl Djurberg
lbdjurberg@telia.com


 


Soft Saddles
www.softsaddles.info       e-m@il

© Copyright; denna hemsida är skyddad av upphovsrättslagen