Startsidan Specialerbjudanden Välkommen Nyheter GHOST sadlar Karlslund Kontakt Töltrider Heba Specialpads Safestyle Ridkläder Köpevillkor Kontakt

Nyheter

Så är det dags igen, tyvärr:

Leveranstiderna är en smärre mardröm, nu mera 14-16 veckor:


 

Ny sadelmodell - GHOST Italy, hoppsadel nu också med singelkåpa.


 

Äntligen hemma i lager igen:

Quilty - Quevis - Torino
Alla i mjukt svart oljat läder = standard utgåva

Ghost pads, spänneskydd, pommel- och cantlebolsters

OBSERVERA:

Alla priser i webshoppen gäller sadlar i STANDARD utgåva.
Vill du ha en egendesignad sadel så kostar det extra.

___________________________

GHOST gör sadlar i alla "regnbågens" färger och läderkombinationer.
Klicka på länken nedanför som visar sadelmakeriets allsidighet.

https://www.facebook.com/ghostsaddle/videos/2653890188232531/

Hej!

Jag är SÅ nöjd med sadeln! Så fin och färgen är ju underbar. Har bara hunnit prova den några minuter men sitsen passar mig perfekt i alla fall. Lite vingligt där uppe såhär i början innan den har satt sig så klart, det var ju samma med baroccon till andra hästen (och jag har bara precis lagt på den som den kom här, det ska säkert justeras lite i panelerna också).

  

MVH
Malin


 

Alltid roligt när både häst och ryttaren är nöjda.

Tack Caroline Danielsson som har delat av med dig med bilder och text.

Trots för att hästen är lite överbyggd så ligger en GHOST Torino piccolo perfekt.
Pappersrullens position indikerar också att sadeln ligger helt i balans.

"Det är som en dröm som går i uppfyllelse. Den gled ingenstans när hon red igår så vi ska prova idag igen. Det är så man tappar hakan om den ligger kvar efter galoppen."

NYHET!!!

GHOST har precis släppt en ny modell, Ferrara. Den är enkelkåpad med underliggande knästöd. Ferrara är tvillingbroder till Torino, skillnaden är bara längden på kåpan. Dom första Ferrara sadlar är på väg hem.

 
 Inte för inte att GHOST och Cavallin sadlar har blivit så enormt populära över hela världen.
 


GHOST - världens bästa bomlösa sadel! GHOST Quevis används av Monty Roberts för inridning av unghästar.

 

 


 

 

NYHET!

GHOST Torino, en enkelkåpad allround-mot-dressyr modell med underliggande knästöd.


GHOST har verkligen gjort sig ett namn bland distansryttare:

Jag heter Kine Iversen och min häst är Shan. Vi tävlar i distans.

När jag köpte Shan för 4 år sedan bestämde jag mig för att fokusera lite mer på distansridning än tidigare. Målet var för mig att prova på en 60 km och förhoppningsvis en 80 km. Jag trodde inte helt att jag skulle kunna rida 80 km på grund av fibromyalgi då min kropp blir mycket trött och sliten efter de första 30 km.

Jag började mina första 50 km och var helt trasig i 3 dagar efteråt! Den nästa tävling blev bättre och den därpå gick ännu bättre - och det är så det har blivit till att vi idag är kvalificerade till 160 km och redo för mästerskap.

Det är en sak som har fått särskild betydelse när kraven har ökat. Och det är sadeln! Under fyra år har jag provat en mång olika sadlar. Något passar hästen, men inte mig och vice versa. Shan är en stor häst med lite svår rygg, så det har inte varit lätt att hitta en sadel som passar oss båda i de långa distanstävlingarna. Jag hade tänkt att bara ge upp - för allt var antingen för hårt, brett, för lite stöd eller fel tyngdpunkt.

Tills jag testade en GHOST SADEL!

Jag var skeptisk, rida i en bomlös sadel så många km, den är helt säkert "slapp och ostadig" med för lite stöd osv. Men när jag satt upp i den för första gången tänkte jag bara: WOW!

Jag är den typ av ryttare som gillar att känna att jag sitter på hästen och inte över hästen. Jag behöver en sadel som ger stöd, som inte är för bred i midjan och inte för hård. GHOST är mjukt, utan att vara sladdrig, man kommer nära hästen utan att sitta för brett. Den kan anpassas när hästen ändras, den är lätt och elegant. Men det viktigaste för mig är att jag kunde rida nästan 160 km i den: Shan hade inget antydning av ömhet i ryggen, och jag har aldrig någonsin mått bättre efter en tävling!

Det är därför jag är så nöjd med Ghost Saddles och jag är glad att sätta mitt namn på recensionen!
Kine, Shan / Iversen Endurance Team Norge 

Nöjda ryttare och framför allt: nöjda hästar är den bästa kvitto på hur bra GHOST sadlarna är:

De är ju fantastiska sadlar! Har haft min häst sedan hon var föl men först nu de senaste åren med min GHOST så har jag faktiskt slutat att fundera över sadeln typ hela tiden under ridturerna. Innan drog jag mig alltid lite för att rida med sadel då de alltid var något krångel! Nu galopperar vi, klättrar i branta nedförsbackar etc etc och sadeln ligger faktiskt still! Och min sadelskygga arab kan jag sadla när hon står lös i boxen!

De är värda att vänta på med andra ord...

Hälsningar Elin

NYHET!

Nu äntligen har vi fått tillverkad vår design av tunna biothane stigremmar/webbers med T-spänne som passar till
sadlar med stängda ringar:

Fästs med en slipsknut till stigremsfästet och är lätta att få igenom även rätt smalt stigremsöga.

Beställ i webshoppen:  http://www.softsaddles.se/435795882/product/3945459/webbers-med-t-spänne?catid=1045521
 

Cavallin Treeless Mandriana and Toscana, a crossover between a sophisticated bareback pad and a treeless saddle. This unique fur-saddle has 3 parts. A treeless pad with inserts and lined with thick wool, the “base” with cantle and the girth straps, that spreads the pressure over a large surface and holds the sturdy Velcro stirrup attachment. This constructions will adapt to your and your horse’s needs. The Mandriana has 3 models:

• Mandriana Rotondo (round)
• Mandriana Quadro (square)
• Mandriana Selvaggia (uncut)
• Toscana (made from Suede or Lorica)

There is a choice in skins. Lovely lush cream coloured medicinal sheepskin with a pile of 3cm. Several colours with 5cm pile and untreated wild sheep skin in many natural colours.

 


GHOST Classic Italy, en underbar allround och hoppsadel.

GHOST har många spännande sadelmodeller och dessa kan levereras i olika material och färger
Sadlarna finns i olika sits- och base storlekar och är väldigt lätta att tillpassa.

Vi hjälper dig hela vägen genom att välja modell, tips och råd om material och också tillpassning när du har fått din sadel hem.


 

Hej Helen!

Äntligen, efter stiglädersbekymmer och andra hinder i vägen har jag invigt sadeln. En fantastisk upplevelse! Ronja verkar också gilla den. Jag är supernöjd! G

Allt gott
/Ronja och Åsa

Cavallin Puro och Puro Plus by GHOST - perfekt för både distansryttare och fritidsryttare:


 

 
Några har tjuvstartat paketöppningen:

Hej,

Som anat så kunde jag ju inte sälja min lilla björn, så igår provred vi den bruna Mandrianan med min kompis islandshäst, ett rehabiliteringsprojekt. Vi var båda två mycket nöjda, både hästen och jag! Alldeles härlig är sadeln! Jag ser fram emot många sköna ridturer i den.

Lägger med några bilder, använd om och hur du vill!

Hälsar Janina

   

GHOST sadlarna är populära över hela världen:


A wonderful demonstration of the power of GHOST from a Latvian rider, Gita and her mare Lady. The two work together in a lot of dressage movements and are Straightness Training experts.

Gita is happy to report that her GHOST Veneto fitted for her by the Polish Siodła GHOST and Ghost saddles Latvia has already in 3 short months rehabilitated Lady's back. Muscle has returned that previous was blocked by a saddle tree.

The words from the rider herself:

“My manual therapist was quite happy about Lady's back- best muscles ever and she starts to grow up muscles in wither area thats mean that she is more free in shoulder movements. We didn't change anything in our training. I feel good and comfortable. We can do every dressage movements with them- shoulder-in, haunches-in, serpantines, half-pass. Lady better thinks forward-down, is relaxed”.


 

 


Hey just wanted to thank you for my saddle. My Clydesdale is very hard to fit. I absolutely love my saddle had out 1st ride out yesterday in 8 months and my horse was loving life.

I got the Veneto in Julia with a suede seat and knee rolls the craftsmanship that had gone I to this saddle is unbelievable, I have never felt so secure in a saddle in my life before and it is so comfy, your saddles are fabulous and I will be recommending them to anyone who has difficulty finding a saddle to fit their horse.

I really can't thank you enough

Righa McCullochI GHOST sadlar igenom Mongoliet - långrittet som hette duga!

En av Ghosts återförsäljare har sponsrat en av sina kunder som ville rida långritt i Ghost sadlar genom Mongoliet. Nu är ryttaren tillbaka och här är hennes första meddelande och de första bilderna.

"Nu är vi tillbaka från Mongoliet och har återvänt till en normal vardag. Den här resan var en stor upplevelse och ett stort äventyr. Vi använde sadlarna hela vägen, från syd till norr och dom passade bra på alla hästar.

Till slut övertygade Ghost sadlarna till och med även dom mest skeptiska mongolerna!"


Hej Helen!

Jag skickar några bilder på min nya Mandriana sadeln. Klipp och klistra som du vill, om du vill använda dem. Det är fantastiskt skön barbacka sadel! Väldigt "skump-absorberande". Det känns som att sväva fram i traven.

Med vänliga hälsningar Mimmi i Eslöv

Hej,

Jag lekte lite med kameran igår i det absolut härliga vädret. Jag skickar här några bilder.

Stallets nya goding Loiste är en liten, tjock finnhäst med kort rygg - och eftersom sååå många frågar hur är det är med Ghost och korta ryggar, så tog jag med mig måttbandet till stallet igår. Jag blev faktiskt riktigt förvånad när det visade sig att ryggen är så kort som 42 cm (sadelläget). Okej, några cm till om man följer ryggens kurva... Så jag tog en bild av det. Sedan sadeln på ryggen, och nya bilder av var bogbladets bakre kant hamnar, samt sista revbenet. Och så lite bilder med mig i sadeln - en bild visar hur panelerna ligger framtill, och en bild visar hur man lätt kan lyfta upp panelen från hästens rygg. Motsvarande bild bakifrån fick jag ju inte, jag var ensam...

Även den här gången fattade vi galopp utan ens skuggan av en bockning! Det här en då en häst man inte kunde rida på ridplan, och absolut inte galoppera med på ridplan. Inte heller pröva dressyr-rida galopp på åker. Några i stallet prövade då hon var "ny", de fick smaka sand... Jag red nu för andra gången gymnastik-dressyr med henne på ridplanen, i alla gångarter. Sen hon kom till oss har hon så vitt jag vet endast ridits med Mandriana, och jag har använt Italy. Kan kanske mjuka sadlar och mjuk ridning ha något med saken att göra..?

Hälsningar från Janina

 

Vi får nästan dagligen förfrågan från ryttare som undrar om Mandriana och Toscana barbacksadlar är bara barbacka pads eller om dom är "riktiga" sadlar:

"Älg-hästen i stallet skickar specialhälsningar och tackar för Mandrianan! Hon är fortfarande sur som en rädisa om man sadlar henne med bomsadlen som är noggrant testad och utvald för hennes rygg (ja, vi testade sadeln en gång till för ett par veckor sedan, den sitter så bra en bomsadel kan sitta), men kommer vi med Mandrianan, då är hon nästan glad! Och när vi sedan går ute i terrängen, då är hon riktigt, riktigt glad och nöjd och stegen är så långa så!

Det bästa är ju att alla andra i stallet också ser skillnaden, så min lurvsadel är i flitigt bruk nu!"

Hälsningar från Janina


"Jag kommer att börja prata varmt för 2A paneler, de fungerar så bra. Jättefint att också GHOST tester säger samma sak. Jag red igår en fartfylld tur i skog och mark, vi hann med både tvärstopp (spöken och grävmaskin och MÄNNISKA, herreguud) och full panik framåt (tyst mördarcykel som anföll bakifrån). Men under sadeln var håren så släta och fina."

Hälsningar från Janina


Superlycklig kund från Lettland satte verkligen sin Quevis på prov - en lång svettig tur mestadels i galopp med snabba varv som visar hur väl en Ghost sadel fördelar ryttarens vikt om sadeln är korrekt tillpassad:

 

Kunden tävlar också i beridet bågskytte som kräver en riktigt välbalanserad sadel:

 

Lachlan Mitchell Phillips, Siodła GHOST - tack för att vi får använda dina bilder.
 

 


GHOST Classic Italy in action!

Kasia Bukowska, http://www.kasiabukowska.com/


 

 


Jag red en härlig tur i min Mandriana idag.

Jag prövade nu med Acavallo Front Riser under, för att lite lyfta upp framdelen. Det fungerade utmärkt, och på köpet blev det lite mer stötdämpning under den där plattan som stiglädren fäster i (för så mycket litar jag inte på min sits eller hästen att jag skulle fara ut i skog och mark utan stigbyglar - ännu).

På den här runda varianten blir det lite trångt för knästöden att få plats, de kommer precis över läderremsorna för D-ringarna. Men de hålls fint där ändå, jag tyckte jag fick lite stöd av dem och kommer att hålla kvar knästöden. 

Och jag kan riktigt känna hur den här hästen med usla sadelerfarenheter njuter av att kunna röra sig ❤

Hälsningar från Janina

 


Toscana bareback sadel. Designad att också användas med stigremmar & stigbyglar.

Cavallin Toscana Bareback Riding Saddle, tillverkad i Lorica (syntetmocka), kan fås i ett urval av färger. En av de mest mångsidiga barebacksadlarna på marknaden. Toscana har en perfekt bakvalv som ger ryttaren stabilitet och stöd, en klar kanal för tornutskottet och utmärkta tryckfördelnings tack vare de tjocka skuminlägg på vardera sidan av ryggraden. Toscana har också ett unikt system för stabilitet utan tryck från gjordstropparna. Kan plockas isär för enkel rengöring.

Ännu mer imponerande är resultaten på både Mandriana och Toscana bareback sadlar mätt med elektronisk trycktestning. Upprepade tester bekräftade hur bra och jämnt Cavallin-serien fördelar ryttarens vikt över hästens rygg.

Ett bra val för dressyr, rehabilitering och sköna uteritter. Är satt i produktion och finns att beställa nu.

Kan beställas i Lorica (syntetmocka) eller sammetsnubuck (läder). Uppbyggd på exakt samma sätt som Mandriana bareback sadlar.

Toscana bareback i röd Lorica (syntetmocka):

Både Mandriana och Toscana barebacksadlar kan beställas med avtagbara knästöd. Långa eller korta.

Till webshoppen
 Hej!
 
Jag är väldigt nöjd med Roma sadel jag köpte hos dig för några veckor sedan. Enda felet jag kan komma på är att jag skulle ha köpt en Ghost tidigare.
 
Jag vill köpa en till min andra häst också! Om jag beställer i web shop denna gången blir det samma Ghost Roma med den nya fronten?
Vill gärna ha det (alltså utan handtaget).

Med vänlig hälsning Marie Sidenmark, Eslöv
 

 


En korrekt anpassad GHOST sadel ligger still även om ryttaren sitter upp från marken.
Den här hästen är rund som en tunna:


 
En intressant video = hur hästens rygg rör sig sett från fågelperspektiv.
Efter att ha sett detta vill många ha svårt för att sadla sin häst med en bomsadel:

https://www.facebook.com/NaturalHorsemanSaddles/videos/1582651495099947/


 

 

Hej Helen!

I helgen gick Wish Unghästfinalen 50 km i över 13 km/h vilket är ganska hög hastighet för en 5 åring i mina ögon, han kammade hem full pott i poäng, kom först i mål, och två i själva finalen.

Allt detta och jag har inte tillstymmelse till värk i höften och minimalt med träningsvärk trots att vi knappt hunnit rida in oss i sadeln.

Wish blev kollad av Equiterapeuten igår och har inga känningar i ländryggen som han fått förut efter träning och 5 mil i en utprovad, väl inriden, ny stoppad hög kvalitets dressyr sadel.

Jag är så tacksam för din hjälp, när jag slitit ut den begagnade sensation G4 an ska jag i god tid beställa en ny. Sadeln är fantastisk Wish är en dröm att rida under sadeln som dessutom sitter stadigt med den nya Grandeur paden du var så snabb att skicka, trots tvärnitar och hoppsan steg i galopp.

Tusen tack igen!

Mvh Tina