Startsidan Specialerbjudanden Välkommen Nyheter GHOST sadlar Karlslund Kontakt Töltrider Heba Specialpads Safestyle Ridkläder Köpevillkor Kontakt

Nyheter
 

 
 

Jultomten hade i år säcken full av underbara Mandriana Quadro fårskinnsadlar. Nu är det bara en Mandriana kvar. En ljuvlig brun, underbar skapelse.

Kolla i webshoppen.
 

GHOST sadlarna är populära över hela världen:
 


A wonderful demonstration of the power of GHOST from a Latvian rider, Gita and her mare Lady. The two work together in a lot of dressage movements and are Straightness Training experts.

Gita is happy to report that her GHOST Veneto fitted for her by the Polish Siodła GHOST and Ghost saddles Latvia has already in 3 short months rehabilitated Lady's back. Muscle has returned that previous was blocked by a saddle tree.

The words from the rider herself:

“My manual therapist was quite happy about Lady's back- best muscles ever and she starts to grow up muscles in wither area thats mean that she is more free in shoulder movements. We didn't change anything in our training. I feel good and comfortable. We can do every dressage movements with them- shoulder-in, haunches-in, serpantines, half-pass. Lady better thinks forward-down, is relaxed”.


 

 


Hey just wanted to thank you for my saddle. My Clydesdale is very hard to fit. I absolutely love my saddle had out 1st ride out yesterday in 8 months and my horse was loving life.

I got the Veneto in Julia with a suede seat and knee rolls the craftsmanship that had gone I to this saddle is unbelievable, I have never felt so secure in a saddle in my life before and it is so comfy, your saddles are fabulous and I will be recommending them to anyone who has difficulty finding a saddle to fit their horse.

I really can't thank you enough

Righa McCullochI GHOST sadlar igenom Mongoliet - långrittet som hette duga!

En av Ghosts återförsäljare har sponsrat en av sina kunder som ville rida långritt i Ghost sadlar genom Mongoliet. Nu är ryttaren tillbaka och här är hennes första meddelande och de första bilderna.

"Nu är vi tillbaka från Mongoliet och har återvänt till en normal vardag. Den här resan var en stor upplevelse och ett stort äventyr. Vi använde sadlarna hela vägen, från syd till norr och dom passade bra på alla hästar.

Till slut övertygade Ghost sadlarna till och med även dom mest skeptiska mongolerna!"

NYHET!

Cavallin Puro med knästöd. En distansryttarens dröm.

 


I teach my kids to ride in their GHOST. I conditioned for and completed my first endurance-ride in a GHOST. I train for Mounted Search and Rescue in my GHOST.

I rode the Ft Vancouver Veteran's Day Parade in my GHOST (pictured). The pictured horse is a Shire /Paint cross and nearly impossible to fit to a treed saddle.

I USE my saddles. They get abused, enjoyed, filthy, sweaty, borrowed, swapped, modified. This saddle pictured is 4 years old now, and has thousands of miles on it. I consider it barely broken in.

Helga Grimsrud Pratt‎


Hej Helen!

Jag skickar några bilder på min nya Mandriana sadeln. Klipp och klistra som du vill, om du vill använda dem. Det är fantastiskt skön barbacka sadel! Väldigt "skump-absorberande". Det känns som att sväva fram i traven.

Med vänliga hälsningar Mimmi i Eslöv

 


Här kommer några bilder, vi är super nöjda!

Jessica Nilsson

Our Ghost UK Ambassadors Claire and Mike having lots of fun with Tom and Reg at the EGB Endurance Ride.
Both riding in the
Ghost Veneto. 

Hej,

Jag lekte lite med kameran igår i det absolut härliga vädret. Jag skickar här några bilder.

Stallets nya goding Loiste är en liten, tjock finnhäst med kort rygg - och eftersom sååå många frågar hur är det är med Ghost och korta ryggar, så tog jag med mig måttbandet till stallet igår. Jag blev faktiskt riktigt förvånad när det visade sig att ryggen är så kort som 42 cm (sadelläget). Okej, några cm till om man följer ryggens kurva... Så jag tog en bild av det. Sedan sadeln på ryggen, och nya bilder av var bogbladets bakre kant hamnar, samt sista revbenet. Och så lite bilder med mig i sadeln - en bild visar hur panelerna ligger framtill, och en bild visar hur man lätt kan lyfta upp panelen från hästens rygg. Motsvarande bild bakifrån fick jag ju inte, jag var ensam...

Även den här gången fattade vi galopp utan ens skuggan av en bockning! Det här en då en häst man inte kunde rida på ridplan, och absolut inte galoppera med på ridplan. Inte heller pröva dressyr-rida galopp på åker. Några i stallet prövade då hon var "ny", de fick smaka sand... Jag red nu för andra gången gymnastik-dressyr med henne på ridplanen, i alla gångarter. Sen hon kom till oss har hon så vitt jag vet endast ridits med Mandriana, och jag har använt Italy. Kan kanske mjuka sadlar och mjuk ridning ha något med saken att göra..?

Hälsningar från Janina

 

Vi får nästan dagligen förfrågan från ryttare som undrar om Mandriana och Toscana barbacksadlar är bara barbacka pads eller om dom är "riktiga" sadlar:

"Älg-hästen i stallet skickar specialhälsningar och tackar för Mandrianan! Hon är fortfarande sur som en rädisa om man sadlar henne med bomsadlen som är noggrant testad och utvald för hennes rygg (ja, vi testade sadeln en gång till för ett par veckor sedan, den sitter så bra en bomsadel kan sitta), men kommer vi med Mandrianan, då är hon nästan glad! Och när vi sedan går ute i terrängen, då är hon riktigt, riktigt glad och nöjd och stegen är så långa så!

Det bästa är ju att alla andra i stallet också ser skillnaden, så min lurvsadel är i flitigt bruk nu!"

Hälsningar från Janina

NYHET!

En totalt minimerad ultralätt sadel, en dröm för distansryttare och ryttare som vill uppleva en total barbackakänsla, Cavallin Treeless Puro by GHOST:

 Uppbyggd på exakt precis samma base och panelsystem som alla dom andra GHOST och Cavallin sadlar. Kan beställas i både läder och syntetmaterial och färgerna kan matchas på både base och ovansidan av panelerna.

Denna utgåvan av Puro med knästöd är fortfarande på teststadiet men kommer med stor sannolikhet att bli
med beröm godkänd.


"Jag kommer att börja prata varmt för 2A paneler, de fungerar så bra. Jättefint att också GHOST tester säger samma sak. Jag red igår en fartfylld tur i skog och mark, vi hann med både tvärstopp (spöken och grävmaskin och MÄNNISKA, herreguud) och full panik framåt (tyst mördarcykel som anföll bakifrån). Men under sadeln var håren så släta och fina."

Hälsningar från Janina

Recension från glada och nöjda kunder är alltid roligt. Tack Malin för din.

Måste bra dela med mig om min lycka att jag fått prova ghostsadlarna och även köpt en begagnad. Heléne på softsaddles är en fantastisk återförsäljare som svarat på alla konstiga frågor och guidat mig till att få hästen att bli nöjd. Jag var beredd att ge upp att rida min häst någonsin då han är väldigt kräsen och visar missnöje vid minsta lilla. Men Ghost sadeln säger han yes till och tar med lätthet vä galopp som han alltid haft svårt med.

Tror jag provat över 100 sadlar och sålt och köpt i 9 år. Förlorat pengar och missnöjd häst.


 


Superlycklig kund från Lettland satte verkligen sin Quevis på prov - en lång svettig tur mestadels i galopp med snabba varv som visar hur väl en Ghost sadel fördelar ryttarens vikt om sadeln är korrekt tillpassad:

 

Kunden tävlar också i beridet bågskytte som kräver en riktigt välbalanserad sadel:

 

Lachlan Mitchell Phillips, Siodła GHOST - tack för att vi får använda dina bilder.
 

 


GHOST Classic Italy in action!

Kasia Bukowska, http://www.kasiabukowska.com/


 


Jag red en härlig tur i min Mandriana idag.

Jag prövade nu med Acavallo Front Riser under, för att lite lyfta upp framdelen. Det fungerade utmärkt, och på köpet blev det lite mer stötdämpning under den där plattan som stiglädren fäster i (för så mycket litar jag inte på min sits eller hästen att jag skulle fara ut i skog och mark utan stigbyglar - ännu).

På den här runda varianten blir det lite trångt för knästöden att få plats, de kommer precis över läderremsorna för D-ringarna. Men de hålls fint där ändå, jag tyckte jag fick lite stöd av dem och kommer att hålla kvar knästöden. 

Och jag kan riktigt känna hur den här hästen med usla sadelerfarenheter njuter av att kunna röra sig ❤

Hälsningar från Janina

 


Hämtade ut sadeln igår. Ridit med den 2 gånger nu, och jag älskar den. Ligger jättebra på hästen. Ingen ruggad päls efter ridtur.

Tack för en bra affär och för alla svar på frågor jag ställt!

 
Töltrider Heba är en otroligt skön, följsam sadel - och superkort. Här ligger en 17,5" sadel på en Islandshäst med rejält kort rygg.

Mvh Maria

 


Toscana bareback sadel. Designad att också användas med stigremmar & stigbyglar.

Cavallin Toscana Bareback Riding Saddle, tillverkad i Lorica (syntetmocka), kan fås i ett urval av färger. En av de mest mångsidiga barebacksadlarna på marknaden. Toscana har en perfekt bakvalv som ger ryttaren stabilitet och stöd, en klar kanal för tornutskottet och utmärkta tryckfördelnings tack vare de tjocka skuminlägg på vardera sidan av ryggraden. Toscana har också ett unikt system för stabilitet utan tryck från gjordstropparna. Kan plockas isär för enkel rengöring.

Ännu mer imponerande är resultaten på både Mandriana och Toscana bareback sadlar mätt med elektronisk trycktestning. Upprepade tester bekräftade hur bra och jämnt Cavallin-serien fördelar ryttarens vikt över hästens rygg.

Ett bra val för dressyr, rehabilitering och sköna uteritter. Är satt i produktion och finns att beställa nu.

Kan beställas i Lorica (syntetmocka) eller sammetsnubuck (läder). Uppbyggd på exakt samma sätt som Mandriana bareback sadlar.

Toscana bareback i röd Lorica (syntetmocka):

Både Mandriana och Toscana barebacksadlar kan beställas med avtagbara knästöd. Långa eller korta.

Till webshoppen
 Hej!
 
Jag är väldigt nöjd med Roma sadel jag köpte hos dig för några veckor sedan. Enda felet jag kan komma på är att jag skulle ha köpt en Ghost tidigare.
 
Jag vill köpa en till min andra häst också! Om jag beställer i web shop denna gången blir det samma Ghost Roma med den nya fronten?
Vill gärna ha det (alltså utan handtaget).

Med vänlig hälsning Marie Sidenmark, Eslöv
 

 


En korrekt anpassad GHOST sadel ligger still även om ryttaren sitter upp från marken.
Den här hästen är rund som en tunna:Stadig fler och fler distansryttare upptäcker dom lätta, flexibla och framför allt bekväma GHOST sadlarna.

Denna tjej har ridit många 50 km distansritt, dessa två kort är från ett 2-dagars tävling, 100 km i väldigt svår terräng.
Sadeln är en GHOST Roma från 2015 uppgraderad med distanspaneler.
 


This rider completed the 100 mile Tevis ride!

3 months prior to Tevis, I was having serious saddle fit issues. We had tried every treed saddle we had in two different households and nothing was fitting as it should. There was only one saddle left to try, my friends GHOST saddle. I was very hesitant about trying it. I have not had good experiences with treeless in the past. And I knew that during Tevis I would get tired and depend on my saddle to spread weight evenly when I couldn’t.

The GHOST fit her and I was actually pretty comfortable also. I rode in it for two lessons and out on training rides. No issues noticed.

The next big test was a 50 mile ride at Renegade. Lots of ups and downs. She came out of that ride 2nd, and with all A’s for her back/withers on her vet card. Ok, looks like the GHOST treeless will get me through at least the 1st 2/3 of Tevis. Yes, I’m still skeptical that I can complete a full grueling 100 miles in a treeless.

The day of Tevis arrives and we start in the GHOST. 1st hold - Robinson Flat, all A’s on back and withers. 2nd hold - 64 miles in, Forest Hills. I was planning on switching out to a treed saddle, but her back and withers were still all A’s. I’m not changing anything if it’s not broke. Finish line, yes, I finished :). 100 Tevis miles, 23 hours 52 minutes, and still all A’s on back and withers.

For those of you that are looking for comfort for both you and your horse, give the Ghost a try. I’m glad I did. I’m getting my own GHOST now. My friend wants hers back.


GHOST sadlar - designade för ridglädje och den magiska känslan av frihet!


 

 
En intressant video = hur hästens rygg rör sig sett från fågelperspektiv.
Efter att ha sett detta vill många ha svårt för att sadla sin häst med en bomsadel:

https://www.facebook.com/NaturalHorsemanSaddles/videos/1582651495099947/


 

 

Hej Helen,
 
Hämtade ut sadeln förut, och JAG ÄLSKAR DEN!!!! Hann inte rida mycket men det ska jag göra imorgon! 
Tycker väldigt mycket om lädret, verkar vara toppenkvalitet! Funderar redan på att köpa till en western roundskirt! Vart ligger priset för en?
 
Tusen tack för den trevliga servicen! Kommer att göra reklam så att det ryker. 
 
Katrin
 

Congratulations to Becky Bianchi who completed the 100 mile Old Dominion ride in her GHOST Quevis, riding her lovely mare Rubys Tuesday. Photos by Becky Pearman Photography

Stadigt fler distansryttare rider i GHOST sadlar:


NU har vi testat Firenzen och den är så in i bäng BEKVÄM!!! Den är lika smal som en bomsadel.... Men ack så mycket, mycket bekvämare! Jag var orolig att benstöden skulle vara för små, men de ger ett ypperligt bra stöd! Nu kan jag använda min skänkel tydligare och mer avslappnat. Hela, (min häst) verkar nöjd....

Vi provade bara en liten tur idag, men inga protester alls från hennes sida! Alla i stallet var MYCKET nyfikna och tycker som jag, att sadeln är otroligt välgjord med bra "tänk"! På den här korta tiden har redan tre stycken i stallet ställt sig i kö för att få testa den!

Seatsavern är GUDOMLIG! Jag har absolut inte lika ont i varken rygg eller höfter/bäcken! Bara bra betyg härifrån!

Så nöjd att jag fick kontakt med dig Helen!

Hälsningar Camilla och Hela

Hej Helen!

I helgen gick Wish Unghästfinalen 50 km i över 13 km/h vilket är ganska hög hastighet för en 5 åring i mina ögon, han kammade hem full pott i poäng, kom först i mål, och två i själva finalen.

Allt detta och jag har inte tillstymmelse till värk i höften och minimalt med träningsvärk trots att vi knappt hunnit rida in oss i sadeln.

Wish blev kollad av Equiterapeuten igår och har inga känningar i ländryggen som han fått förut efter träning och 5 mil i en utprovad, väl inriden, ny stoppad hög kvalitets dressyr sadel.

Jag är så tacksam för din hjälp, när jag slitit ut den begagnade sensation G4 an ska jag i god tid beställa en ny. Sadeln är fantastisk Wish är en dröm att rida under sadeln som dessutom sitter stadigt med den nya Grandeur paden du var så snabb att skicka, trots tvärnitar och hoppsan steg i galopp.

Tusen tack igen!

Mvh Tina


 

Grattis Marlene, snyggt jobbat!


Hej!

Jag måste bara få TACKA dig för en otroligt bra service och fin sadel!

Har idag provat att rida en längre tur och trots att fibron och övriga krämpor spökade gick det riktigt bra.
Sadeln avlastade min höft och mina knän precis så som jag behövde och hästen som haft svårt för att skritta lugnt utan stress var kolugn. Hon kunde även fatta galopp vilket jag aldrig lyckats med annat än på ridbana innan.

Så tack för allt och för att du öppnat nya möjligheter för mig och min häst!

 


Mvh Frida och Chanelle
 


Hej, jag måste bara säga att jag är jättenöjd över GHOST sadeln som jag beställt. Min häst är pigg och framåt och protesterar inte längre i galoppen. Dessutom har hon fått ett längre steg och sadeln ligger stilla. Har provat alla möjliga bomsadlar men inget har passat. 

Med vänlig hälsning Helena Henriksson
 


Hej! 

Tänkte bara tala om att jag är supernöjd med GHOST sadeln och tacka för snabba svar och snabb leverans! =)

Med vänlig hälsning Susanna


Hej Helen.

Vill bara meddela att jag nu har ridit ganska många mil i sadeln (GHOST Firenze) jag köpte i början på sommaren och vi trivs toppen. Den är mjuk och skön att sitta i och tillåter hästen den rörelsefrihet jag är ute efter. 

Så nu har vi två toppensadlar att variera emellan, en Sensation G4 jag köpte 2011 av dig samt GHOST sadeln. Härligt! 

Skickar med två bilder som verkligen visar hur mjuka och följsamma dessa sadlar är. Efter våra långritter i skog och mark är stretching viktigt. Alla trick i världen går att utföra med dessa sadlar utan minsta problem. Tack!

Med vänliga hälsningar
Erika Hargitai Jonsson


Hej Helen!

Nu har vi provat vår Ghost Roma piccolo två gånger. Första gången blev Idun så pass upplivad av sin nya sadel att hon drog in på crossbanan i skogen och testade den ordentligt.

Hon verkar väldigt nöjd och själv så måste jag säga att den överskred mina förväntningar med hästlängder.

Förut när jag fått pröva bomlösa sadlar så har jag inte varit imponerad, tycker att det har varit som att placera rumpan i en gammal traktorsits. Ghosten kändes som en riktig sadel med sin smala midja men den var samtidigt så mjuk och skön.

Allra bäst tycker jag ändå om stopsom gör att man inte rubbas ur sadeln när man har en busig häst som ser troll i skogen:)

Tack för all din hjälp och nu ser jag fram emot att få testa sadeln igen- och igen!

Mvh/ Helene och Idun