Startsidan Specialerbjudanden Välkommen Nyheter GHOST sadlar Töltrider Heba Specialpads Safestyle Ridkläder Köpevillkor Kontakt

Till webshoppen

Karlslund Kontakt2

 Kontakt2 Kontakt3

Karlslund Kontakt2 tillhör en ny generation av bomlösa sadlar med nyutvecklad konstruktion. Denna sadelmodell har kortare knästöd vilket ger ryttaren ännu bättre stöd i sitsen än i Karlslunds förra Kontakt sadel.

OBS: Kontakt2 är en styvare/fastare sadel jämfört med t.ex. SENSATION Ride sadlar och behöver därför ridas till för att bli "hemtrevlig". Detta tar ca 1,5-2 månader.

Det sitter ett litet (inte utbytbart) koppjärn i framvalven, standard är 85 grader men kan tillpassas smalare eller bredare efter önskemål. Det är inte nödvändigt att öppna framvalven, hela sadeln läggs i en speciell press/justeringsmaskin.


Kåpan har fått en ny profil som ger hästen maximal bogfrihet, sadelns midja har också blivit smalare, något som verkligen uppskattas av ryttarna. Stigremmarna kan vara antingen under eller utanpå kåpan.

Knästöden är kortare och bättre anatomiskt utformade än på den tidigare Kontakt modellen och sadeln är också blivit mycket mer elastisk på längden. Det vill säga att den anpassar sig bättre till hästens ryggprofil.

Kanalen är 8 cm bred och ger god plats till hästens ryggrad. Sadeln har enkelkåpa för bäst möjlig kontakt med hästen, stigremmarna kan placeras antingen utanpå eller under kåpan.


 

Sitsen har fått en smalare midja och både sitsen och panelerna/bossorna undertill är fyllda med en ny och bättre blandning av gel och latex vilket ger en mycket bekväm ridupplevelse.

Anläggningsyta mot hästen: ca 45 cm på en 17" sadel och 46 cm på en 17,5" sadel.
Sits storlekar: 16,5" och 17,5" kan beställas och leveranstiden vill bli ca 4-5 veckor.

Färg: svart och 2-färgad brun
Vikt: knappt 3 kg


Soft Saddles
www.softsaddles.info       e-m@il
© Copyright; denna hemsida är skyddad av upphovsrättslagen.