Startsidan Specialerbjudanden Välkommen Nyheter GHOST sadlar Töltrider Heba Karlslund Kontakt Specialpads Safestyle Ridkläder Köpevillkor Kontakt

Allt tillbehör och alla GHOST komponenter hittar du i WEBSHOPPEN.

Florac Quilty Quevis Roma Veneto Barocco Lipica Italy Flamengo Crusader Cavallin Puro

 Buttera Torino Fårskinnsadlar Barbacka sadlar Western 

GHOST Maremma & Cagliari

Till webshoppen

Ghost Maremma och GHOST Cagliari är tillverkade av äkta och ett helt fårskinn. Varje sadel är unik, du kan välja mellan olika färger och olika mönster på skinnen.

Fåren hade ett bra liv och bodde i Europa (England, Irland, Island, Nederländerna etc.) Skinnen är beredda med växter och inte med kemikalier. Varje sadel är handgjord och handsydd. Rida i en Maremma eller en Cagliari känns som att rida på molnen!

Sits storlekar: 16,5", 17,5" och 18,5"

OBS: dock passar inte GHOST sadlar i sits storlek 18" så väl till ponnyer som har extremt kort rygg och är väldigt svängda i sin ryggprofil.

GHOST sadlar rekommenderas inte till ryttare över till 95 kg.

En otroligt bra sida om tillpassning finns på www.badlandsequine.com


Mått på basen (grön linje): small = 48 cm, medium = 50 cm, large = 55 cm
Mått på sitsen (blå linje: small = 29 cm, medium = 31 cm, large = 36 cm

Mått på paneler: small = 51 cm, medium = 53 cm, large = 58 cmGHOST Cagliari. Denna modell har lång kåpa och stora knästöd.

Till vänster = helt ny sadel; till höger = samma sadel riden i i ca 1 timme. Nu ser man hur sadeln börjar få konturer och form.GHOST Maremma har kort kåpa, rektangulär profil och inga knästöd (dock kan sadeln beställas med knästöd om ryttaren önskar)


With kind promission from Marlene, www.badlandsequine.com

Maremma kan också kombineras med westernfenders - och för sköna långritter passar det ju jättebra med stora sadelväskor.För varje ridtur känns dessa underbara skapelser bara skönare och mjukare!
 

Hur du sköter om din GHOST sadel.

Oljat läder rengöras med en enkel glycerin lädertvål. Använd inte för mycket vatten. När lädret blir lite torr, använd läderbalsam med bivax (eller ren bivax för läder från biodlaren) men inte mer än ett par gånger per år!

Nubuck är bäst skyddas med en nubuckläder skyddspray, finns i de flesta skoaffärer. Rengör den med en speciell nubucksvamp eller borste.

Normalt läder kan underhållas på samma sätt som oljat läder.

Lorica (syntetmocka) kan tvättas med en svamp med ljummet vatten, den behöver varken olja eller nubuckspray.

Försök att hålla kardborren ren - i hushållsbutiker du kan köpa speciella rengöringsverktyg för kardborrband för att ta bort hår, hö och halm.

Torka inte en våt sadel nära värme, i full sol eller en lägereld. Detta kan skada materialet.

Om du justerar panelerna - se till att du sätter tillbaka dom symmetriskt.

Vi rekommenderar att du regelbundet kontrollerar din sadel - att Chicago skruvar fortfarande är åtdragna och att banden och riggning inte är skadade. Om du ser någon skada, kontakta oss, är det lätt att byta ut dem. Oroa dig inte om du ser en bit av slitage på Biothane - bandet inuti är superstarkt och kommer inte att gå sönder - du kan använda sadeln tills den nya delen anländer.

Om du vill byta sätet, titta på instruktionsvideon på webbplatsen - eller be din återförsäljare för instruktioner om du inte vet hur.

Soft Saddles
www.softsaddles.info       e-m@il

© Copyright; denna hemsida är skyddad av upphovsrättslagen