Startsidan Specialerbjudanden Välkommen Nyheter GHOST sadlar Töltrider Heba Karlslund Kontakt Specialpads Safestyle Ridkläder Köpevillkor Kontakt

Allt tillbehör och alla GHOST komponenter hittar du i WEBSHOPPEN.

Florac Quilty Quevis Roma Veneto Barocco Lipica Italy Flamengo Crusader Cavallin Puro

 Buttera Torino Fårskinnsadlar Barbacka sadlar Western


Toscana barbacka sadel.

Till webshoppen

Cavallin Toscana Bareback Saddle tillverkad i Lorica (syntetmocka), kan fås i ett urval av färger. En av de mest mångsidiga barebacksadlarna på marknaden. Toscana har en perfekt bakvalv som ger ryttaren stabilitet, en klar kanal för tornutskottet och utmärkta tryckfördelnings tack vare de tjocka skuminlägg på vardera sidan av ryggraden. Toscana har också ett unikt system för stabilitet utan tryck från gjordstropparna. Kan plockas isär för enkel rengöring.

Ett bra val för dressyr, rehabilitering och sköna uteritter. Är satt i produktion och finns att beställa nu.

Kan användas med stigremmar & stigbyglar.
Kan beställas i Lorica (syntetmocka) eller sammetsnubuck (läder) - i många olika färger
Uppbyggd på exakt samma sätt som Mandriana barbacka sadlar. Och det går visst att byta en Toscana sits mot en Mandriana fårskinnsits.


Både Mandriana och Toscana bareback sadlar kan beställas med avtagbara långa eller korta knästöd.


Toscana med utanpåliggande knästöd (svart sadel) - och underliggande knästöd (cerisefärgad sadel).

Ännu mer imponerande är resultaten på både Mandriana och Toscana barebacka sadlar mätt med elektronisk trycktestning. Upprepade tester bekräftade hur bra och jämnt Cavallin-serien fördelar ryttarens vikt över hästens rygg. Precis så som Sensation sadlarna gör i kombo med en Grandeur tryckfördelande vojlock/pad.

Så här ser svettmärken ut efter 1 timmes ridning i alla gångarter:


Mandriana Quadro & Mandriana Rotondo

Till webshoppen

 

En sofistikerad barbacka sadel under varumärket Cavallin Treeless. Den gråa är Madriana Rotondo och den bruna är Madriana Quadro - kolla alla bilder, de ger svar på dom flesta frågor.

Fodret under sätet är Airshell (mindre bulk i sömmarna) och basplattan är ocskå i Airshell. Varje del kan tvättas och rengöras. Mittskiktet med ryggplattan och sadelgjordfästet behöver inte tvättas.

Vikt: ca 1,5 kg
Längd:  medium = 55 cm, large = 60 cm

Så här är barbacka sadeln uppbyggd:

Så här ser det ut under fårskinnsitsen. Man kan använda sadeln som en ren barbackapad - men det är också möjligt att rida med stigläder & stigbyglar:

 

Ovansidan -

Till undersidan fästs sen den här tjocka paden med inlägg som har en kanal för ryggraden:

Hur du sköter om din GHOST sadel.

Oljat läder rengöras med en enkel glycerin lädertvål. Använd inte för mycket vatten. När lädret blir lite torr, använd läderbalsam med bivax (eller ren bivax för läder från biodlaren) men inte mer än ett par gånger per år!

Nubuck är bäst skyddas med en nubuckläder skyddspray, finns i de flesta skoaffärer. Rengör den med en speciell nubucksvamp eller borste.

Normalt läder kan underhållas på samma sätt som oljat läder.

Lorica (syntetmocka) kan tvättas med en svamp med ljummet vatten, den behöver varken olja eller nubuckspray.

Försök att hålla kardborren ren - i hushållsbutiker du kan köpa speciella rengöringsverktyg för kardborrband för att ta bort hår, hö och halm.

Torka inte en våt sadel nära värme, i full sol eller en lägereld. Detta kan skada materialet.

Om du justerar panelerna - se till att du sätter tillbaka dom symmetriskt.

Vi rekommenderar att du regelbundet kontrollerar din sadel - att Chicago skruvar fortfarande är åtdragna och att banden och riggning inte är skadade. Om du ser någon skada, kontakta oss, är det lätt att byta ut dem. Oroa dig inte om du ser en bit av slitage på Biothane - bandet inuti är superstarkt och kommer inte att gå sönder - du kan använda sadeln tills den nya delen anländer.

Om du vill byta sätet, titta på instruktionsvideon på webbplatsen - eller be din återförsäljare för instruktioner om du inte vet hur.

Soft Saddles
www.softsaddles.info       e-m@il
© Copyright; denna hemsida är skyddad av upphovsrättslagen.