Startsidan Specialerbjudanden Välkommen Nyheter GHOST sadlar Töltrider Heba Karlslund Kontakt Specialpads Safestyle Ridkläder Köpevillkor Kontakt

Allt tillbehör och alla GHOST komponenter hittar du i WEBSHOPPEN.

Florac Quilty Quevis Roma Veneto Barocco Lipica Italy Flamengo Crusader Cavallin Puro

 Buttera Torino Fårskinnsadlar Barbacka sadlar Western 


Cavallin Crusader

Till webshoppen

OBSERVERA: även om Crusader har GHOST logotyp på bakvalven, är denna modellen inte en GHOST utan en Cavallin.

GHOST och Cavallin sadlar kan specialbeställas i alla regnbågens färger och läderkombinationer. Låt dig inspireras från Galleriet på http://www.softsaddles.se/442127953

Denna modell kan beställas i olika utföranden - antingen med stora, långa eller korta knästöd, vanlig stigremslösning eller 2-punkts stigremslösning:

 

Uppbyggd på samma bas som Ghost, sitsstorlekar i medium och large, alltså precis samma sitsstorlekar som övriga Ghost sadlar. Levereras med paneler nr. 3 som standard och tillverkas också i samma material som Ghost sadlarna.

Sitsen är avtagbar och ryggplattan kan fritt flyttas fram eller tillbaka.
Men observera: på denna modellen kan man bara byta bara själva sitsen - kåpan är fastsydd på basen och går inte att byta.

Panelerna är precis dom samma som på alla GHOST sadlar och kan både bytas och justeras efter behov.

Stigremmarna har en unik speciallösning, denna gör att belastningen på hästens rygg under ridningen är minimal. Denna typ av stigremmar/webbers fördelar ryttarens vikt i stigbyglarna upp till 5 gånger bättre än vad vanliga stigläder eller webbers gör:

Riggningen mynnar ut i spännet på nedsidan av kåpan. Denna stigremslösning är unik och fördelar ryttarens vikt jämnt över sadelns anläggningsyta.

  

Crusader kan också användas med en vanlig stigremslösning, inga problem:

 

Sitsstorlek: 16", 17" och 18".

Ännu mer inspiration på hur man kan specialbeställa sin sadel så att den blir helt unik hittar du här:

https://www.facebook.com/pg/ghostsaddle/photos/?tab=album&album_id=1685442965048677

Hur du sköter om din GHOST sadel.

Oljat läder rengöras med en enkel glycerin lädertvål. Använd inte för mycket vatten. När lädret blir lite torr, använd läderbalsam med bivax (eller ren bivax för läder från biodlaren) men inte mer än ett par gånger per år!

Nubuck är bäst skyddas med en nubuckläder skyddspray, finns i de flesta skoaffärer. Rengör den med en speciell nubucksvamp eller borste.

Normalt läder kan underhållas på samma sätt som oljat läder.

Lorica (syntetmocka) kan tvättas med en svamp med ljummet vatten, den behöver varken olja eller nubuckspray.

Försök att hålla kardborren ren - i hushållsbutiker du kan köpa speciella rengöringsverktyg för kardborreband för att ta bort hår, hö och halm.

Torka inte en våt sadel nära värme, i full sol eller en lägereld. Detta kan skada materialet.

Om du justerar panelerna - se till att du sätter tillbaka dom symmetriskt. Det finns två hjälplinjer på basen att sikta efter.

Vi rekommenderar att du regelbundet kontrollerar din sadel - att Chicago skruvar fortfarande är åtdragna och att banden och riggning inte är skadade. Om du ser någon skada, kontakta oss, är det lätt att byta ut dem. Oroa dig inte om du ser en bit av slitage på Biothane - bandet inuti är superstarkt och kommer inte att gå sönder - du kan använda sadeln tills den nya delen anländer.


Soft Saddles
www.softsaddles.info       e-m@il

© Copyright; denna hemsida är skyddad av upphovsrättslagen