Den viktigaste funktionen som en GHOST pad skall ha är att transportera bort fukt & värme från hästryggen. GHOST pads är konstruerade utifrån logik och teknik för och som förebild från pads för distansritt

Det betyder att de måste:

-  Hålla hästens rygg torr så länge som möjligt
-  Ligga absolut still
-  Vara 100% stabil på hästens rygg (rör sig inte)
-  Vara stötabsorberande

Tack vare fuktbrytande teknik kommer svettmärken se annorlunda ut än de från semibomlösa och bomsadlar . De kan också förändras från tillfälle till tillfälle, och anledningen till detta är:

-  Skillnader i temperatur och fuktighet
-  Hästens ryggprofil - t.ex. på grund av tidigare använda sadlar eller att hästen är sen tidigare felriden
-  Ryttarens balans och skicklighet som ryttare
-  Förändringar i hästens fysiska tillstånd
-  Ändringar i hästens päls längd och tjocklek
-  Förändringar i hästens fysiologi (så som temperament)
-  Längd och intensitet av träning

När du rider i GHOST sadeln och använder en GHOST pad bör du inte förvänta att det skall finnas identiska svettmärken på båda sidor av hästens ryggrad. Precis som formen på vår sadel ändras för att passa hästen ändras också svettmärken!

När materialet i paden kommer i kontakt med hästens hud under ryttarens tyngd, skall paden avlägsna fukt och värme så länge som möjligt och låta hårremmen förbli torr och relativt sval. Emellertid, i de områden där det inte finns någon direkt permanent kontakt och en sadel med dynan något flyta (främre området i närheten av bladen och den bakre - i närheten av den bakre bågen) mellan dynan och huden finns det ett luftskikt, värms luften upp, och det finns svett .

Ghost har egendesignade tryckfördelande pads. Sympanova undertill är standard - men om du föredrar en riktig fårskinnsundersida, erbjuder Ghost nu en lyxig utgåva, denna är dock dyrare. 

 Undersidan av GHOST tryckfördelande pad är i sympanova,
ett lättskött material som "andas".

 GHOST Universalpad passar till alla GHOST och Cavallin sadlar med
undantag av Western modeller.

Ghosts nya fårskinnpads är lika fina som Christ. Medical Sheepskin utvecklades egentligen för sjukhusens långvård.

Medical Sheepskin är specialgarvad, fri från alla färgämnen och giftiga kemikalier, perfekt till känslig hästrygg. Medicinsk ull har löst några friktionsproblem för hästar vars ryggprofil gärna flyttar sadeln framåt, bakåt eller från sida till sida, medan sadelns trötthetskaraktär försöker så svårt att matcha en exakt passform.