GHOST sadlar är uppbyggda på en lätt och rätt så styv kevlarbase (det är samma material som man använder i skottsäkra västar). 


*****************************

Paneler.

GHOST sadlar, liksom alla bomsadlar kräver att paneler som används är speciellt framtagna för just dessa sadlar. Våra paneler har en inbyggd luftficka som gör att panelen andas. I mittskiktet i panelen placerar distributören vanligtvis ett par andningsbara paneler av Blue Foam skum, som har en extremt hög densitet (150kg / m3). Överst - paneler nr. 3, dessa är öppningsbara. Till höger - paneler nr. 4, kallas också för italienska. Dessa är inte öppningsbara.

 Paneler nr. 3, öppningsbara

Paneler nr. 4 - italienska, inte öppningsbara. Dessa paneler är också lite styvare
jämfört med nr. 3


Därför rekommenderar vi inte att använda paneler och inlägg från andra sadelmärken. 

Vi kan heller inte rekommendera att använda många lager inlägg i varken panelerna utan att rådfråga oss. Oftast blir det så att för många lager skapar fler potentiella problem. Till exempel: materialet i vanliga inlägg är mjukt och flexibelt till skillnad från våra som är styvare och stabila.

Om man lägger flera lager med inlägg som inte är kompatibla med varandra kommer ryttarens vikt göra att det mjukare inlägget börjar vika sig, knöla sig och skapa tryckpunkter som orsakar mer eller mindre permanent skada på hästens ryggrad. Dessutom störs panelens andningsförmåga och fuktgivande egenskaper, detta gör att temperaturen under sadeln blir för hög. Ju fler lager, desto mindre stabila blir hela strukturen.

*********************

Panelfyllning.

Paneler nr. 3 och 4 (valfritt) levereras som standard med alla GHOST sadlar. Som bilden visar består fyllningen i panelerna av 5 olika lager:

Panelerna är öppningsbara och GHOST har också många andra typ av inlägg:

Sitsar m.m.

Allt, absolut allt på GHOST och Cavallin sadlar är avtagbart och utbytbart. Sitsen, basen, riggning - rubbet. Alla tillbehör finns på https://www.softsaddles.se/435795882#!/tillbeh%C3%B6r

GHOST cantlebolster (läggs under sitsen baktill) har som uppgift att göra sitsen djupare och kortare:

 GHOST pommelbolster har till uppgift att balansera upp sitsen och göra det mer bekvämt för ryttaren:

 Till vänster: ryttaren "tippar framåt".
Till höger: med pommelbolster på plats balancerar sitsen/sadeln perfekt.