Cavallin barbacka sadlar tillverkas i Lorica (syntetmocka) eller äkta sammetsnubuck (skinn), kan fås i ett urval av färger. En av de mest mångsidiga barebacksadlarna på marknaden. Cavallin sadlar har en perfekt bakvalv som ger ryttaren stabilitet, en klar kanal för tornutskottet och utmärkta tryckfördelnings tack vare de tjocka skuminlägg på vardera sidan av ryggraden. Dessa barbackasadlarna har också ett unikt system för stabilitet utan tryck från gjordstropparna. Alla komponenter kan plockas isär för enkel rengöring.

Ett bra val för dressyr, rehabilitering och sköna uteritter. Är satt i produktion och finns att beställa nu.

Kan användas med stigremmar & stigbyglar - och en nyhet är också att sitsen från GHOST sadlar kan lätt monteras på Cavallin barbacka base. Cavallin sadlarna levereras komplett med tillhörande pad med utbytbara inlägg.

 Ännu mer imponerande är resultaten på  barbacka sadlar mätt med elektronisk trycktestning. Upprepade tester bekräftade hur bra och jämnt Cavallin-serien fördelar ryttarens vikt över hästens rygg. Precis så som Sensation sadlarna gör i kombo med en Grandeur tryckfördelande vojlock/pad:

Kan beställas i Lorica (syntetmocka) eller sammetsnubuck (läder), i syntetläder eller Julia läder - i många olika färger - och man kan också byta ut sitsen med äkta fårskinn sits - eller också med en GHOST sits. Variationer och möjligheter är näst intill oändliga. Vikt: ca 1,5 kg

Längd:  medium = 55 cm, large = 60 cm

Så här är barbacka sadeln uppbyggd:

Base utan sits:

 Cavallin pad som levereras med sadeln underifrån: 

 Här är den vanliga sitsen utbyt mot äkta fårskinnsits:

 För dom minsta ryttare finns Cavallin Mini, 14" sits:

 Och för större barn finns Cavallin Midi, 15" sits:

Denna modell med extra hög framvalv kallas Buttera:

 Det här kan man också göra - ta vilken GHOST sits som helst och sätta den på en Cavallin base. Här har ryttaren varit kreativ och kombinerat en Ferrara soft sits med en Cavallin base:

Senaste Cavallin nyheter från GHOST:

Cavallin Arezzo

 

Cavallin Grosettto

Cavallin Tango i sammetsnubuck

Cavallin Tango i mjukt oljat läderCavallin Trentino

Cavallin Valle d`Agosta 

Cavallin Vittorio.
Denna speciella modell finns i sitstorlek 14" till 18".

Cavallin Buttera i läcker Julia läder


Se alla modeller i webshopen = https://www.softsaddles.se/435795882#!/sadlar